S4.itworldedu8 – Creativitat

itworldedu – Innovating in Education

Itworldedu és un congrés referència dins l’ambit del sector tecnològic educatiu on es reuneixen professors, alumnes, experts i empreses per posar en comú els darrers avenços tecnològics aplicats a l’educació. En el programa d’aquest any podem trobar diferències temàtiques, des de la competència digital del professorat fins al disseny i el desenvolupament d’ecosistemes per a l’aprenentatge passant per les flipped clasrooms, entre altres.

Us deixo unvideo del congrés de l’any passat on els alumnes expliquen els projectes de robòtica i programació que han realitzat.

 

Creativitat

Un curs escolar és molt llarg, són moltes hores que passem junts amb els alumnes i és necessari que el professor sigui creatiu per tal que els alumnes no entrin en la rutina i tornin a connectar amb les classes. Tenim diferents maneres de ser creatius:

  • Continguts: donant-li més importància al que creiem important i descartant el que no cal, en resum, prioritzant.
  • Aula: fer una sortida, canviar l’aula de treball ( taller, sala d’informàtica), dóna diferents possibilitats per fer classe i també t’ajuda a conèixer els alumnes.
  • Temporització: tractar d’aprofitar el temps a classe i la feina que hagin de fer fora que sigui atractiva i no massa quantitat.
  • Metodologies: ABP, gamificació, flipped classroom, hi ha moltes modalitats que podem anar introduint al llarg del curs per tal que sempre hi ha hagi el factor sorpresa.
  • Qui: que vinguin persones externes al centre a fer xerrades o activitats sobre temes interesants també capten l’atenció dels alumnes.
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s