S6. Presentació projectes vídeo – Ciència ficció

Presentació projectes vídeo

Avui els grups hem exposat les idees que tenim de cara al plantejament del vídeo que acompanyarà el projecte que realitzarem a l’assignatura d’Aprenentatge i Ensenyament de la Tecnologia II. Ha estat interessant veure la gran varietat d’opcions que han sortit, ja que de sis grups cadascún tenia una idea diferent.

  • El primer grup planteja un vídeo intereactiu sobre la pràctica i a més una App on els alumnes puguin consultar totes les dades necessàries per realitzar-lo (eines, materials…), serà interessant si aconsegueixen arribar a tot.
  • El segon, planteja un vídeo amb gags i divertit per motivar a l’alumne, també pot estar molt bé.
  • Altre grup ha fet un vídeo tradicional de com es desenvolupa el muntatge del projecte, tot amb instruccions de les pases, senzill però molt eficaç!
  • El quart grup feia un vídeo motivador per treballar amb una App per demanar un taxi, també chulo però ara faltarà una part més explicativa del procés de construcció.
  • Cinquè grup pretèn fer un vídeo canviant la lletra original de la música amb les explicacions de com es farà el projecte. Estic intrigada de com ho faran, la veritat.
  • Nosaltres hem plantejat fer el vídeo amb una eina anomenada Blubbr amb la que podrem introduir qüestionaris que els alumnes responguin per tal de poder continuar visualitzant-lo.

Ciència ficció com a eina motivadora

Les películes de ciència ficció són elements molt visuals i impactants que poden ser un bon recurs per arribar al nostre alumnat d’una manera ràpida i efectiva. El setè art ens pot ajudar a reflexionar sobre temes transcendentals, però a vegades no tenim el temps (o tampoc ens cal) per veure una pel·lícula sencera, però vídeos curts o tràilers, ja siguin de pel·lícules, com de documentals o inclús d’anuncis poden cridar-los l’atenció molt més que explicar-li nosaltres.

Quan vaig estar plantejant la unitat didàctica pel centre de pràctiques vaig tenir la impressió de que de tot el material que trobaba a la xarxa, gairebé el més interessant eren els vídeos de Youtube, ja que et permetien acabar d’entendre allò tractat a classe. Tot i que no són ciència ficció, vaig utilitzar-los i els va ajudar molt a veure com funcionaven els motors:

Després d’aquesta experiència em vaig plantejar  començar cada classe teòrica amb un vídeo molt curt sobre el tema que tractaríem aquell día amb alguns objectius:

  • Conseguir que es tranquilitzin i relaxin (venien d’educació física l’última hora de divendres).
  • Posar el focus en un tema diferent al que venien parlant pel passadís.
  • Atreure la seva atenció, que tinguin dubtes i que per resoldre’s hagin de treballar a classe.

Hem vaig quedar amb ganes de comprovar com sortiria però quan ho possi a prova us ho comentaré :-).

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s